Završna konferencija “Made in Banat” projekta

Print Friendly

Dana 23. aprila 2015. godine u Trgovinskoj, industrijskoj i poljoprivrednoj komori Temišvar, pred brojnim zvanicama iz Republike Srbije i Rumunije, održana je završna konferencija “Made in Banat” projekta.

Logo - Made in Banat (CMYK)Partnerstvom Regionalne privredne komore Kikinda u sprovođenju ovog projekta, pravo korišćenja međunarodno registrovanog “Made in Banat” znaka – stilizovanog zlatnog lava sa mačem koji je vekovima simbol Banata, dodeljeno je gospođi Bojki Plavšić, vlasnici s.z.r. “Mokrin-mlek” iz Mokrina za “Domaći rolovan sir” i a.d. “Aleva” iz Novog Kneževca za proizvod “Crvena, slatka, mlevena, začinska paprika”.

Začinska paprika a.d “Aleva”, Novi Kneževac

Pravo korišćenja “Made in Banat” znaka na ovim proizvodima je dodeljeno, pre svega, jer simbolišu područje sa kojih dolaze, kao i sredinu iz koje potiču, a tipični su i prepoznatljivi za Banat. Mokrin je već decenijama poznat po rolovanom siru, a tome poseban doprinos ima s.z.r. “Mokrin-mlek“. “Crvena, slatka, mlevena, začinska paprika” nadaleko je znana kao “aleva paprika” – crvena, slatka, mlevena, začinska paprika, koju proizvodi a.d. “Aleva” iz Novog Kneževca.

Sa pravom korišćenja “Made in Banat” znaka, ova dva preduzeća dobila su i trofeje sa diplomama za doprinos privrednoj saradnji i promovisanju Banata i proizvoda sa ovog područja.

Privrednim društvima a.d. “Banini” i a.d. “Kikindski mlin” dodeljeni su “Made in Banat” trofeji i diplome za profesionalizam, doprinos povećanju konkurentnosti i potrošnje proizvoda iz prekograničnog područja Banata, koji su uručeni gospodinu Slobodanu Lizdeku, generalnom direktoru a.d. “Banini” i gospođi Bojani Rudović, direktorici marketinga a.d. “Banini“, kao i gospodinu Novaku Božoviću, komercijalnom direktoru a.d. “Kikindski mlin“.

Trofeji i diplome za izuzetan doprinos privrednoj saradnji u prekograničnom području uručeni su d.o.o. “Blikprodukt, gospodinu Nikoli Kneževiću i gospodinu Zoranu Jariću, direktorima ovog privrednog društva; d.o.o. “Menta iz Padeja i s.z.t.r. “Pavlov, gospodinu Mihajlu Pavlovu, vlasniku.

Nagrađeni su i Opština Kikinda, Opština Čoka i Opšte udruženje preduzetnika Kikinda, za izuzetno zalaganje i aktivan doprinos uspostavljanju i razvoju pogranične saradnje i stvaranju ekonomskih i naučnih veza između Republike Srbije i Rumunije. Obe nagrađene opštine zaslužuju ovo priznanje, pre svega zbog doprinosa otvaranju graničnih prelaza Nakovo-Lunga i Vrbica-Valkanj, a ova svečanost je bila prilika da im se na tome zahvale privredne komore iz Banata.

Pored naših preduzeća, nagrađeni su i a.d. “Dijamant” iz Zrenjanina, fabrika ulja a.d. “Banat” iz Nove Crnje, ribnjak “Ečka” a.d. iz Lukinog Sela, d.o.o. “Silex” iz Pančeva i dr.

Svečanosti su prisustvovali naš Generalni konzul Nj.E. Lazar Manojlović i visoki rumunski zvaničnici.