Izveštaj o drugoj radionici “Made in Banat” projekta održanoj u Regionalnoj privrednoj komori Kikinda

Print Friendly

Regionalna privredna komora Kikinda, kao partner projekta “Made in Banat” koji se sprovodi u okviru IPA programa prekogranične saradnje Rumunija – Republika Srbija, 19. i 20. februara 2015. godine organizovala je seminare čije su teme:

  • Ekološki ispravne tehnologije;
  • Ekološka efikasnost.

O ekološki ispravnim tehnologijama i ekološkoj efikasnosti govorili su g-din Lazar Doroškov iz Regionalnog centra za razvoj “Banat”, g-đa Marija Vujaković iz “BSC informativnog centra za poslovnu standardizaciju i sertifikaciju” Novi Sad i g-đa Mirjana Kranjac, profesor Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu.

Učesnicima su predstavljeni “Made in Banat” projekat, strategija usvajanja “Made in Banat” žiga i detaljnije “Made in Banat” Internet servis za elektronsku trgovinu, koji se nalazi na adresi: www.banatmall.ro

Seminari, kojima su prisustvovali privrednici iz Temišvara i srpskog Banata, članovi Projektnog tima “Made in Banat” projekta iz Trgovinsko-industrijske i poljoprivredne komore županije Timiš, regionalnih privrednih komora Pančevo, Zrenjanin i Kikinda i drugi, bili su ujedno i prilika za poslovne razgovore naših privrednika sa gostima iz Rumunije.