Позив за седницу Парламента привредника Севернобанатског управног округа у проширеном саставу

Print Friendly

Позивамо Вас да присуствујете седници Парламента привредника Севернобанатског управног округа у проширеном саставу, на тему „КАКО ОДРЖАТИ ВИТАЛНОСТ КОМПАНИЈЕ И КОНСОЛИДОВАТИ ПОСЛОВАЊЕ”.

Скуп ће бити одржан у уторак, 30. октобра 2018. године, са почетком у 12 сати (регистрација учесника је од 11:45 сати), у просторијама ПКС – РПК Севернобанатског управног округа у Кикинди, на адреси: Трг српских добровољаца бр. 48, Кикинда.

Организатор скупа је Привредна комора Србије, у сарадњи са Министарством привреде и Министарством правде Републике Србије, уз подршку Међународне финансијске корпорације – чланицом Групе Светске банке и Секретаријатом за економске послове Швајцарске.

Циљ скупова је да се привредници, предузетници и лица која се баве, што адвокатским послом, што послом судија, упознају са мерама и поступцима за очување виталности компанија, правовремено реаговање на захтеве тржишта, избегавање криза, оздрављење и реструктуирање пословања. Све ово има коначан циљ да се смањи ризик пословања, унапреди оквир и пракса код несолвентности, побољша положај поверилаца и заштити пословање економски одрживих компанија.

Предавачи су:

  • Проф. др Дејан Ерић из Београдске банкарске академије;
  • Божана Јакишић из Привредне коморе Србије;
  • Љиљана Матић из Привредног суда у Београду.

Теме које ће бити на дневном реду су:

  • Како одржати виталност компаније;
  • Споразумно финансијско реструктуирање и медијација;
  • Стечајни поступак у функцији консолидације и наставак одрживог пословања и др.

Након предавања можете постављати питања и учествовати у дискусији. Планиран је и коктел за учеснике, током којег такође можете поставити питања предавачима, у непосредном разговору.

Због ограниченог броја места у Сали за састанке, молим Вас да своје присуство потврдите до 15 сати у понедељак, 29. октобра 2018. године, поруком на адресу е-поште: tibor.horvat@pks.rs или rpk.kikinda@pks.rs, односно посредством тел. бр. 0230 438-080.

Прилози: