Јавни позив за доделу бесповратних средстава у оквиру Програма подршке отварању регионалних иновационих стартап центара

Print Friendly

Кабинет министра без портфеља задуженог за иновације и технолошки развој објавио је конкурс за доделу бесповратних средстава у оквиру Програма подршке отварању регионалних иновационих стартап центара за шта је опредељено 250.000.000,00 динара.

У прилогу се налазе Јавни позив – Програм подршке отварању регионалних иновационих стартап центара, као и образац пријаве.

Средства су опредељена за следеће мере:

  1. Максималан износ од 20.000.000,00 динара намењен је за адаптацију простора регионалног иновационог стартап центра у циљу обезбеђења инфраструктурних услова за рад стартапова;
  2. Максималан износ од 20.000.000,00 динара намењен је за опремање регионалног иновационог стартап центра у циљу обезбеђивања техничко-технолошких услова за рад стартапова;
  3. Максималан износ од 6.000.000,00 динара намењен је за реализацију програма рада и управљања регионалним иновационим стартап центром у циљу обезбеђења одрживости пословања и развојних активности подршке стартаповима.

Циљ програма је да се системски унапреди иновациони екосистем кроз подршку отварању регионалних иновационих стартап центара који ће заједно са сличним центрима у Београду, Новом Саду и Нишу обезбедити потребне услове и једнаке шансе за реализацију иновативних предузетничких идеја у Србији.

Право на бесповратна средства имају организације из иновационог екосистема (научно-технолошки, индустријски и иновациони паркови, инкубатори, акцелератори…) које конкуришу заједно са јединицом локалне самоуправе и које докажу да имају капацитета да отворе регионални иновациони стартап центар.

Конкурс ће бити отворен до утрошка средстава.