Обука за учење румунског језика

Print Friendly

Обавештавамо Вас да Привредна Комора Србије – Регионална привредна Комора Севернобанатског управног округа из Кикинде, као водећи партнер пројекта “Labour Mobility Network in the Cross-border Area” (e-MS код: RORS 5), финансираног средствима INTERREG IPA CBC Румунија – Србија програма прекограничне сарадње, у сарадњи са пројектним партнером градском управом града Кикинда, уз подршку филијале Националне службе за запошљавање у Кикинди организује Обуку за учење румунског језика за незапослена лица.

Обуку могу похађати сва незапослена лица, превасходно она која су пријављена на евиденцији Националне службе за запошљавање; приоритет су угрожене категорије као што су жене и млади.

Обука ће почети 28. новембра 2017. године и трајати до краја јануара/почетка фебруара 2018. године. Предвиђено је да сви учесници семинара током три месеца колико ће трајати обука, имају укупно 48 часова за учење румунског језика и то четири предавања месечно, од по четири часа, тј. по правилу једном недељно, блок од четири часа. У овом циклусу обуке биће обучено 30 полазница/ка, који ће у предавањима учествовати у две групе од по 15 лица.

Уколико сте незапослени, а заинтересовани сте да учите румунски језик, можете се пријавити за обуку поруком на адресу е-поште: lidija.s.petrovic@pks.rs или посредством телефона бр. +381 230 438-080, односно лично у просторијама ПКС – РПК Севернобанатског управног округа, на Тргу српских добровољаца бр. 48 у Кикинди, код контакт особе Лидије Ш. Петровић, од 9 до 15 сати сваког радног дана. Пријаве се могу поднети до 20. новембра 2017. године (понедељак); избор полазника биће извршен у сарадњи са Националном службом за запошљавање – Филијала Кикинда.