Промоција програма финансијске помоћи привреди у оквиру кампање “Креирај живот” Развојне агенције Србије

Print Friendly

Поштоване | Поштовани,

Позивамо Вас да у четвртак, 20. априла 2017. године, са почетком у 11 сати, у просторијама Привредне коморе Србије – Регионалне привредне коморе Севернобанатског управног округа, на адреси: Трг српских добровољаца 48, Кикинда, присуствујете представљању програма помоћи микро, малим и средњим привредним друштвима, као и предузетницима, а које је током марта 2017. године расписала Развојна агенција Србије у склопу кампање “Креирај живот“.

Промоцију организују Регионални центар за друштвено-економски развој “Банат”, Град Кикинда и Привредна комора Србије – Регионална привредна комора Севернобанатског управног округа.

Кампању под називом “Креирај живот” покренула је Развојна агенција Србије, а иста се спроводи у партнерству са регионалним развојним агенцијама. Циљ ове кампање јесте подршка сектора ММСП и предузетништва кроз доделу бесповратних средстава намењених за започињање пословања, раст и развој привредних активности.

Кроз актуелне програме у 2017. години обезбеђена су бесповратна средства до 70% за почетнике, до 50% за постојећа предузећа/радње и до 60% за организације и институције.

Шест програма је намењено:

  • почетницима у пословању;
  • унапређењу конкурентности;
  • унапређењу економског развоја;
  • иновацијама;
  • наступу на страним тржиштима и
  • промоцији извоза,

те је за ове намене опредељено 435 милиона динара.

Поред тога, на располагању ће бити и програм стручног саветовања, за који је издвојено око 20 милиона динара, као и програм за подршку привредницима који отварају нова радна места, а који се спроводи по Уредби о привлачењу инвестиција Владе Републике Србије.

Своје учешће можете пријавити посредством адресе е-поште: office@rpk-ki.co.rs