д.о.о. “Le Belier” гради нов погон у Кикинди

Print Friendly

У новом погону од 2.500 м2, 80 радника обављаће машинску обраду одливака од алуминијума, произведених у ливници д.о.о. “Le Belier”, која је у Кикинди започела са радом 2013. године.

Генерални директор Групе “Le Belier”, Philippe Dizier, и покрајински премијер, Игор Мировић, симболично су озваничили наставак ове инвестиције вредне 12 милиона евра. Свечаности су присуствовали и градоначелник Павле Марков, Покрајински секретар за енергетику, грађевинарство и саобраћај Ненад Грбић, директор Сектора за индустрију Привредне коморе Србије Мирослав Лутовац и други.

– Пре две године “Renault” нам је послао врло важну поруџбеницу и тада смо одлучили да у Кикинди изградимо погон за машинску обраду, први пут за протеклих 14 година, јер се машинска обрада сличних производа до сада радила у нашој фабрици у Мађарској. Нови пројекат је плод вишегодишњег рада и добре сарадње са властима Србије и града Кикинде. Наша нова фабрика моћи ће да се ослони на компетенције групе како би била успешна – рекао је Bertrand Mаxel, директор д.о.о. “Le Belier”.

– У Кикинди смо покренули фабрику са 50 људи, а сада запошљавамо 630. Прошле године смо извезли и продали производе у вредности већој од 45 милиона евра. Једна смо од првих француских компанија која је дошла у овај регион. Изградили смо постојане односе са представницима власти, нашим радницима и сарадницима и због тога смо веома задовољни – рекао је Philippe Dizier, Генерални директор Групе “Le Belier”.

Низ година “Le Belier” д.о.о. је једно од најзначајнијих извозно оријентисаних предузећа на подручју северног Баната.