Међународна привредна изложба “EXPO-RUSSIA SERBIA 2017”

Print Friendly

У периоду од 15. до 17. марта 2017. године у Београду, у Конгресном центру хотела “Metropol Palace” одржаће се Четврта међународна привредна изложба “EXPO-RUSSIA SERBIA 2017” и, у оквиру ње, Четврти Београдски пословни форум. На свечаном отварању очекује се присуство руководства Србије, чланова кабинета министара, представника пословних кругова и дипломатског кора.

Организатор Изложбе jе ад “Зарубеж-Експо” под покровитељством Трговинско-индустриjске коморе Руске Федерациjе и Привредне коморе Србије, уз подршку Државне Думе и  Савета Федерациjе, Министарства иностраних послова Русије, Министарства за економски развоj РФ, Министарства индустриjе и трговине РФ, Министарства образовања и науке РФ, Министарства пољопривреде РФ, Амбасаде и Трговинског представништва Русије у Србији, Амбасаде Србије у Русији, Међународне асоциjациjе светских фондова (МАФМ), Россотрудничества и Руског центра за науку и културу у Србији “Руски дом”, као и руководстава других земаља Балканског полуострва.

Циљ ове манифестације је даље интензивирање економских односа између Русије и Србије у контексту Споразума о слободноj трговини између две земље, као и  унапређење привредне сарадње са другим земљама Региона.

Тематске секције Изложбе су: енергетика и технологије за уштеду енергије, рударство, машиноградња и металургија, ваздушни, железнички и друмски саобраћај, агроиндустријски комплекс, грађевинарство, индустрија нафте и гаса, високотехнолошке и иновативне области, банкарство, телекомуникације, медицина, образовање, туризам и др.

Посебан блок биће посвећен презентацији робе широке потрошње.

На Изложби ће узети учешће представници великих, средњих и малих предузећа, биће представљени региони Русије, као и предузећа из Србије и других земаља Југоисточне Европе.

У оквиру пословног програма Изложбе и пословног форума биће одржан велики број тематских округлих столова, презентација руских и српских предузећа, састанака са представницима министарстава, билатералних сусрета привредника.

Позивамо Вас да присуствујете предметним догађајима, а за додатне информације можете се, посредством тел. бр. 066/875-12-09, обратити Нинослави Вујиновић, саветници у Центру за билатералну сарадњу Привредне коморе Србије.