Bijeljina, “Interagro 2016.”

Print Friendly

U Bijeljini je, u periodu od 22. do 24. septembra 2016. godine, održan XV Međunarodni poljoprivredni sajam “Interagro 2016”. Na prostoru Agrotržnog centra “Knez Ivo od Semberije” od 5.500 kvadratnih metara otvorenog i zatvorenog prostora, ovaj sajam je okupio 140 izlagača iz Republike Srpske, Srbije, Hrvatske, Slovenije, Italije i Austrije.

Poljoprivredni sajam u Bijeljini se svrstava u grupu najznačajnijih poljoprivrednih manifestacija u BiH, što je i logično s obzirom da je opština Bijeljina najrazvijenije agrarno područje u Republici Srpskoj i da je Semberija poznata po razvijenoj poljoprivrednoj proizvodnji.

U tri sajamska dana posetioci su imali priliku videti bogatu ponudu poljoprivredne mehanizacije i alata, semenskog i sadnog materijala, hrane i pića, meda i proizvoda od meda, sredstava za zaštitu i uzgoj bilja, stočne hrane, mineralnih đubriva… Sajam je uz masovno prisustvo izlagača raznovrsnih robnih grupa оbuhvatio i kvalitetan program pratećih aktivnosti (izložba poljoprivredne mehanizacije, priključaka i opreme za poljoprivredu, naučno-stručna savetovanja, promocije, javne tribine, poslovni susreti).

U okviru izložbenog prostora Privredne komore Vojvodine, na štandu Regionalne privredne komore Kikinda, koji je bio izuzetno posećen posebno tokom promocije proizvoda d.o.o. “Vinarija Čoka“, predstavljeni su i proizvodi privrednih društava a.d. “Kikindski mlin“, d.o.o. “Morar“, a.d. “Aleva“, d.o.o. “Menta“, d.o.o. “Flory“, d.o.o. “Macval“.

Naša prehrambena industrija značajan deo izvoza u ovoj susednoj državi ostvaruje upravo na području Republike Srpske, tako da u brojnim trgovinskim objektima u Bijeljini dominira prehrambena roba srpskih proizvođača.

I ovu priliku Regionalna privredna komora Kikinda je iskoristila da domaćinima i ostalim posetiocima i učesnicima Sajma najavi predstojeću turističku manifestaciju “Dani ludaje”.