Kikinda na kulturnoj mapi Temišvara

Print Friendly

Prezentacija projekta pod nazivom “Kulturno nasleđe” održana je danas u opštini Kikinda, uz prisustvo predstavnika temišvarske i kikindske lokalne vlasti. Projekat će se baviti istraživanjem kulturnog nasleđa i nematerijalnog kulturnog dobra Srbije i Rumunije.

Cilj je da dobre stvari sačuvamo od zaborava i da one budu publikovane i prezentovane javnosti – rekao je Saša Tanackov, sekretar Sekretarijata za lokalni ekonomski razvoj i turizam.

Projekat traje 14 meseci i tokom njegovog trajanja biće održane brojne manifestacije i programi, na kojima će učestvovati i institucije kulture iz Kikinde – rekao je Andrej Pelin, finansijski menadžer Projekta.
Želimo da skrenemo pažnju putem aktivnosti uz pomoć kojih ćemo prezentovati običaje, kulturu, gastronomiju naroda Rumunije i Srbije. Takođe, promovisanjem etno sadržaja Kikinde, vaš grad će biti na kulturnoj mapi Temišvara – napomenuo je Pelin.

Miljana Uskatu, istraživač u Projektu, navodi da će se sprovoditi terenska istraživanja u periodu od 20. maja do 15. juna.

Nosilac Projekta je Zapadni univerzitet iz Temišvara, Privredna komora Županije Timiš i institut za interkulturna istraživanja Temišvar, dok je srpski partner opština Kikinda. Ukupna vrednost projekta iznosi preko 330 hiljada evra.

radiokikinda.rs | D. Starčević