Učešće Regionalne privredne komore Kikinda u sajmu “EKOBIS 2016”

Print Friendly

12. put po redu Regionalna privredna komora Kikinda učestvovala je u Međunarodnom ekološkom sajmu “EKOBIS” u Bihaću, u Bosni i Hercegovini. Trajanje sajma “EKOBIS 2016” bilo je od 08. do 11. septembra 2016. godine. Ovaj put na novoj lokaciji, u Hali “Dvorane Luke” i sa novim organizatorima, “EKOBIS 2016” je postao još veći sajam nego što je bio prethodnih godina.

Sa centralnom i spoljašnjom izlagačkom halom, kao i brojnim izlagačima na otvorenom, Međunarodni ekološki sajam “EKOBIS 2016” okupio je preko 750 izlagača iz raznih zemalja. Na štandu Regionalne privredne komore Kikinda predstavljeni su proizvodi i usluge privrednih društava d.o.o. “Promedia“, a.d. “Kikindski mlin“, a.d. “Aleva“, d.o.o. “Blikprodukt“, d.o.o. “Vinarija Čoka“, d.o.o. “Menta“, d.o.o. “Lira“, d.o.o. “Multipak“, d.o.o. “Micron Incorporated” i drugih, kao i preduzetnika iz severnog Banata.

Otvaranju međunarodne sajamske manifestacije “EKOBIS 2016” prisustvovali su brojni zvaničnici iz Bosne i Hercegovine i inostranstva, a Sajam je otvorio generalni sekretar Privredne komore Unsko-sanskog kantona, gospodin Nihad Šušnjar.

Već više godina za redom, sajam “EKOBIS” omogućava susrete naših privrednih društava i preduzetnika sa preduzećima iz regiona i šire, koji vode ka uspostavljanju međusobne saradnje i daljem zajedničkom poslovanju.